Houvast zoeken

Als je ondergrond al maanden als drijfzand voelt, en je snakt naar enige houvast, ergens, al is het maar een klein voetje aan de grond, dan weet je, je leven is niet in balans.

Lees meer »

Dat rouw rauw is...

“Niet vergeten, ik hou van jullie…allemaal” ze maakte nog een beweging met haar arm naar alle mensen in de kamer, er volgende een zucht en toen viel ze in slaap. Een slaap om nooit meer uit wakker te worden, want enige minuten later overleed ze.

Lees meer »

Zo was Soul Circle...

Meer en meer laat hij zich zien. Voor de zomer stond hij in de deuropening van de yurt. Ik zag hoe hij de zijkant van de opening vastpakte en voorzichtig een been binnen zette.

Lees meer »

Stilte vs chaos

Afgelopen zomer reed ik in mijn eentje naar Frankrijk, naar een stadje in het Loire-gebied, zo’n 900 km hier vandaan.

Lees meer »

2022

Het eerste kerstkaartje staat op tafel. Hij krijgt nog een plekje op de kastdeur. Was ik zelf nog aan het overwegen of ik dit jaar wel of geen kerstkaarten ga sturen, ik heb trouwens nog nooit een jaar overgeslagen, was dit vraagstuk gelijk van de baan.

Lees meer »

Ik was ziek

Ik was ziek, en ik voelde me ook echt ziek. Mijn keel deed zo’n pijn dat als ik slikte, ik mijn oren wilde vasthouden van de pijn. M’n lichaam voelde slap, alsof het zichzelf niet kon dragen, en ik had spierpijn. Geen spierpijn van een iets te fanatieke bootcamp, die spierpijn ken ik over het algemeen wel en die is zo goed als vrijwillig. Nee, andere spierpijn. En hoofdpijn kwam in golven.

Lees meer »

Jezelf ontmoeten

Als je mij al wat langer volgt, dan heb je misschien mijn post op sociale media gezien over jezelf (ont)moeten. Ik vroeg aan mijn lezers of je soms ook zoveel ‘moet’ van jezelf.

Lees meer »

December...

Het is december, een feestmaand. De maand van het feest van Sinterklaas, pakjesavond, kerstmis, oud en nieuw, allemaal feestdagen.

Lees meer »