Stilte vs chaos

Afgelopen zomer reed ik in mijn eentje naar Frankrijk, naar een stadje in het Loire-gebied, zo’n 900 km hier vandaan.

Lees meer »

2022

Het eerste kerstkaartje staat op tafel. Hij krijgt nog een plekje op de kastdeur. Was ik zelf nog aan het overwegen of ik dit jaar wel of geen kerstkaarten ga sturen, ik heb trouwens nog nooit een jaar overgeslagen, was dit vraagstuk gelijk van de baan.

Lees meer »

Ik was ziek

Ik was ziek, en ik voelde me ook echt ziek. Mijn keel deed zo’n pijn dat als ik slikte, ik mijn oren wilde vasthouden van de pijn. M’n lichaam voelde slap, alsof het zichzelf niet kon dragen, en ik had spierpijn. Geen spierpijn van een iets te fanatieke bootcamp, die spierpijn ken ik over het algemeen wel en die is zo goed als vrijwillig. Nee, andere spierpijn. En hoofdpijn kwam in golven.

Lees meer »

Jezelf ontmoeten

Als je mij al wat langer volgt, dan heb je misschien mijn post op sociale media gezien over jezelf (ont)moeten. Ik vroeg aan mijn lezers of je soms ook zoveel ‘moet’ van jezelf.

Lees meer »

December...

Het is december, een feestmaand. De maand van het feest van Sinterklaas, pakjesavond, kerstmis, oud en nieuw, allemaal feestdagen.

Lees meer »

Verhaal over het huisje

Als klein meisje, en dan heb ik het echt over 4 a 5 jaar, ging ik elke week met mijn moeder naar de bibliotheek. Mijn broertje en ik mochten dan 4 boekjes uitkiezen en die gingen mee naar huis.

Lees meer »

..en toen die hamer

*geschreven in december 2015* "BOINK” de man met de hamer, die al een tijdje op mij stond te wachten en waarvan ik zijn aanwezigheid al enige tijd kon voelen, heeft genadeloos de klap uitgedeeld. Verdwaasd en lamgeslagen zit ik op mijn bank, moe, hoofdpijn en zere ogen van het huilen. Ik kijk de kamer in, die tien keer leger en groter lijkt dan hij is. Mijn hersens, die de laatste maanden overuren maakten, die mij ’s nachts wakker hielden, lijken er ineens ook mee op te houden.

Lees meer »