Zo was Soul Circle...

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 13:01

Meer en meer laat hij zich zien. Voor de zomer stond hij in de deuropening van de yurt. Ik zag hoe hij de zijkant van de opening vastpakte en voorzichtig een been binnen zette.

Ik voelde een emotie opkomen en hoe mijn ogen vulden met tranen. Wat fijn dat hij erbij kon zijn, dat ik hem kon zien, dat hij welkom was, en dat hij zich vrij voelde om binnen te komen.

 

Ik leidde op dat moment, samen met een vriendinnetje, een cacao-ceremonie in een yurt op een prachtige locatie en voor ons zaten zeven deelnemers. Rond, in een cirkel, met in het midden de elementen, aarde, vuur, water, lucht en helemaal in het midden de echo.

De deelnemers leggen een edelsteentje, die ze eerder die week ontvangen hebben, met hun intentie bij een van de vijf elementen.

Ik leg mijn eigen steentje in het midden. Vandaag mag gaan over vertrouwen, de elementen aarde, vuur, water en lucht zijn er al en ik nodig mijn ouders, voorouders en alle generaties ervoor uit. Ik visualiseer ze achter mij en ik voel me gesteund.

 

En kennelijk miste er nog eentje, want na 2 slokjes cacao zie ik hem de yurt binnenstappen, mijn vader…

Ik voel liefde en trots, en het raakt me. Het is een proces van jaren geweest. Ik kon hem een paar jaar geleden voor het eerst zien, maar niet helemaal. Hij stond ergens achter of had zijn handen voor zijn gezicht en het was altijd op een grote afstand.

En vandaag was hij daar opnieuw, precies zoals ik hem het liefste herinner.

 

Liefde, daar zou de dag over gaan. Je hart openzetten, voor jezelf, voor elkaar en voelen hoe die energie voelt. Voelen hoe je daar altijd naartoe kan. Voelen dat daar je antwoorden al lang liggen. Voelen hoe jouw vragen op die plek voelen, en ook voelen waar er nog wat pijn, spanning of kramp zit.

En ook voelen hoe dat voelt, en voelen hoe dat los kan komen, dat het er gewoon mag zijn en dat dat ook jij bent.

 

Trots voelde ik ook. Trots op mezelf omdat ik precies vandaag voelde dat de cirkel rond was.

Aarde staat voor aanwezig zijn. Het aanwezig zijn in je lichaam, zonder je gedachten. De dingen te laten gebeuren zoals ze gebeuren en je geest te laten zwijgen.

Vuur staat voor uitdrukken. Het vuur in jezelf aanroepen om je emoties te laten bewegen. Door beweging, door ademhaling, door wat jij nodig hebt en wat bij jouw past.

Water staat voor loslaten. Letterlijk het aanroepen van water om door ons heen te laten stromen en alles wat er uit het verleden nog is achter gebleven in ons lichaam en geest weg te spoelen.

En dan lucht. Als je aarde, vuur en water met succes hebt gedaan, dan blijft er lucht, een holle ruimte over. Precies de rust waar we zo naar verlangen. De lucht, de wind neemt je mee zodat je vanaf bovenaf het grote geheel kan zien.

En dan in het midden van deze vier elementen lag mijn steentje. Het midden, de echo, waar alle elementen uit ontstaan en waar we kunnen vernieuwen. Vanuit deze rust, vanuit deze lege ruimte is er letterlijk ruimte om dingen anders te doen, vanuit je hart, vanuit je ziel.

 

Soul Circle, een dag door de elementen. Je geest even op stil, je hart open, weer voelen, ademen, ademen en je lichaam voelen, emoties aankijken, emoties voelen, emoties uitdrukken, vertragen, rust, stil zijn en de antwoorden laten komen.

Soul Circle, een dag om even helemaal te ‘zijn’ en dat is precies wat je nodig hebt.

 

Wil je ook zo’n mooie ervaring? In het najaar van 2023 organiseren wij een nieuwe Soul Circle. Geef je naam en mailadres door en je staat op de wachtlijst.

Klik HIER voor de wachtlijst of reageer onder dit bericht.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.