Ik ben begonnen..!!

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 om 17:22

Ik ben sinds kort ZZP-er. Zelfstandig en zonder personeel. Ik had een goed idee, ik werd er blij van, ik kreeg er energie van en ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Zodra je namelijk je dienst aanbied via een website of social media, heb je je in te schrijven bij de KvK.

En bij mijn goede idee, hoorde een mooi logo, een website en uiteraard een product wat ik ging aanbieden. Alleen mijn goede idee blijkt in de praktijk een stuk ingewikkelder dan ik bedacht had.

Mijn goede idee is dat ik mensen wil coachen. Ik wil mensen buiten laten bewegen naar een gelukkig en actief leven. En bewegen is in de ruimste en grootste zin van het woord. Een klein ministapje is al een beweging, maar ook letterlijk bewegen als iemand daar behoefte aan heeft. Nee, ik ben geen sportcoach. Maar als je nog nooit gesport hebt, en je realiseert je dat het tijd wordt om te gaan bewegen, dan help ik je wel op de weg er naar toe.

En ik weet als geen anders dat als je helemaal vast gelopen bent, moe bent, niet meer weet waar te starten, hoe moeilijk het is om een stapje te zetten. Zelfs de stap om je telefoon pakken en een nummer intoetsen om een coach te bellen om die hulpvraag te stellen is al bijna niet te overzien. En waarschijnlijk weet je helemaal niet welke vraag je moet stellen want je weet het voor jezelf nog niet eens.

 

Precies daar wil ik gaan coachen. Buiten, in de natuur, omdat ik ervan overtuigd ben dat je je buiten vrijer voelt om te bewegen, het makkelijker is om iets te zeggen, of juist niet. De antwoorden al in jezelf zitten en die buiten, al wandelend of bewegend de weg naar buiten vinden.

 

En zo is Buitencoach Frederike ontstaan.

Wat ik alleen nog niet zo goed bedacht had, dat naast een website, een mooi logo, en een inschrijving bij de KvK, er nog steeds geen klanten zijn. En daar komt van alles om de hoek kijken wat ik nog nooit gedaan heb, namelijk ondernemen. Coachen kan ik heel goed, maar ondernemen, marketing en sales is helemaal nieuw voor mij.

 

Ik heb ervoor gekozen om gewoon te starten. Geen ellenlange plannen bedenken, strategieën ontwikkelen, marketingplannen, analyseren, aanpassen en nog eens bedenken. Ik ken mezelf, daar loop ik in vast, ik stel het uit en ik begin er nooit meer aan. Het proces van vastlopen en uitstellen herken ik zelf dus heel goed hahaha!!

Ik heb er dus voor gekozen te beginnen, want coachen doe ik al heel lang dus daar kan ik gewoon mee doorgaan. En gaandeweg leer ik wel hoe ik mijn product, of noem het dienst, het beste kan verkopen. Ik heb natuurlijk wel een kleine strategie, er is wel een basis. Op drijfzand kan je tenslotte niet bouwen.

 

Voor nu ben ik vooral bezig om mezelf zichtbaar te maken, via social media. Ik post regelmatig dingen op Instagram en Facebook en ik onderzoek en test wat wel werkt en wat niet werkt.

Ik zal de nodige fouten heus nog wel maken, maar hee, zonder fouten geen succes dus let’s do this.

 

Ik neem jullie graag mee in mijn eigen ontwikkeling als buitencoach. Ik hoop dat je er van leert, dat je kan lachen om mijn fouten, dat je mijn kennis en ervaring met zoveel mogelijk mensen deelt en me vooral volgt…


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sabina
3 jaar geleden

Hi Frederike, wat mooi dat je deze stap hebt gezet en gewoon begonnen bent! Je website ziet er prachtig uit! Heel veel succes gewenst!! groetjes, Sabina (Naturally! Coaching)

Ricky
3 jaar geleden

Hey Frederike, ik vond je al een KANJER, maar nu helemaal. Geweldig dat je dit doet en deze stap gezet hebt, ben supertrots op je. Ik heb in Athene tijdens de Marathon nogmaals gezien wat voor mooie sterke vrouw jij bent en dat als je het ├ęcht wilt ook kunt bereiken. Ook dit gaat jou lukken. Heel veel suc6 lieverd en ik blijf je volgen ;-)